erfgoedobject

Hoeve in U-vorm

bouwkundig element
ID
22995
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22995

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

U-vormige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, gelegen aan de straat; het erf is bereikbaar via een ijzeren hekje, links van het woonhuis.

Woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse pannen); wit overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen en niet zichtbare timmer; gecementeerde plint. Opkamer in de laatste twee traveeën der voorgevel. Van links naar rechts: een deur met bovenlicht en steektrapje, twee vensters, een zolderluik en twee kleinere vensters. De achtergevel is voorzien van enkele kleine vensters. Zijgevels met pannen beschieting; de linker zijgevel heeft een deur en een klein venster.

Minder belangrijke en sterk aangepaste, bakstenen dienstgebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve in U-vorm [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22995 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.