erfgoedobject

Kapel

bouwkundig element
ID
22999
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22999

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rechthoekige, bakstenen kapel uit de 19de eeuw, gelegen naast de hoeve nummer 417. Zadeldakje (Vlaamse pannen); gecementeerde plint. Getoogde deur met een ontlastingsboog van een rollaag (verlevendigd met witgekalkte bakstenen) en een platte laag. Rondboognis in een licht uitspringende, bakstenen omlijsting met verwerking van witgekalkte baksteen, boven de deur.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :

Aanvullende informatie

Volgens een herdenkingsplaat op de gevel gebouwd in 1890 en gerestaureerd in 2003. De kapel kreeg een nieuw leien zadeldak en heeft een ronde sluiting. In het interieur is een verzorgd uitgewerkt houten neogotisch altaar bewaard.
Auteurs : Verwinnen, Katrien
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/22999 (Geraadpleegd op )