Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis met haakse vleugel tegen de achtergevel, gelegen op de kruising der steenweg met een gekasseide veldweg. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw (?).

Stijl- en regelwerk met geel gekalkte lemen vullingen op een lage bakstenen stoel en gepikte plint. Dubbel ankerbalkgebint; gepikte stijlen (vier), regels (drie), hoekstijlschoor (derde travee) en tussenstijlschoor (in de tweede travee tegen de tweede ankerbalk). Drie vensters en een deur. Achtergevel vrijwel volledig verborgen achter de haakse stalvleugel. De zijgevel vertoont een gepikt, dubbel ankerbalkgebint met onderbroken nokzuil; vier vensters.

Haakse vleugel van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), in stijl- en regelwerk met overkalkte lemen vullingen, deels door baksteen vervangen, op een gepikte bakstenen stoel. Gepikte stijlen.