Voormalige pastorie van het begijnhof. Alleenstaand huis, gelegen in een ommuurde tuin met enkele fraaie bomen, vroeger gedateerd 1709 op een haardplaat in één der bovenvertrekken.
Poortgebouw onder schilddakje (leien); rondboogvormige inrijpoort in een rechthoekige, kalkstenen omlijsting, met panelen op de posten, de zwikken en de sluitsteen; neuten, geprofileerde imposten en zware geprofileerde druiplijst; een gekasseid wegje leidt van de poort naar de voordeur toe.
Herenhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder wolvedak (kunstleien), met twee dakkapellen. Witgekalkt, bakstenen gebouw op een gepikte plint; tandlijst met dropmotief onder de kroonlijst. De voorgevel werd in de tweede helft van de 19de eeuw grondig aangepast en voorzien van rechthoekige vensters onder houten lateien. Oorspronkelijk rechthoekige deur in een geprofileerde, kalkstenen omlijsting op neuten, doch aangepast bovenlicht onder houten latei. De achtergevel behield zijn oorspronkelijke ordonnantie in Maasstijl: kalkstenen kruiskozijnen en één kloosterkozijn met geprofileerd benedenlicht; dubbele ontlastingsboogjes van een rollaag en een platte laag; deur zoals in de voorgevel, doch met kalkstenen bovenlicht.
Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)