Hoeve van 't Schoorbroek

Beschrijving

Gesloten hoeve met kern uit de 18de eeuw, doch aangepast in de loop van de 19de eeuw. Een gekasseide oprit verbindt de hoeve met de straat.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig, gekasseide erf.

Ten zuiden, poortgebouw, met datering 1882, geschilderd op de poort; verankerde kalkstenen rondboogpoort voorzien van sluitsteen en imposten.

Ten westen, woonhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen voorzien van een witgekalkte erfzijdegevel; gesmeed ijzeren muurankers; licht verhoogde begane grond; rechthoekige, bakstenen vensters, op de eerste bouwlaag met lekdrempels; rechthoekige deur in een vlakke kalkstenen omlijsting, voorafgegaan door een brede steektrap (vijfde travee). Van aandaken voorziene zijgevels.

Aangepaste stallingen, ten noorden en ten zuiden; aangepaste dwarsschuur ten oosten.