erfgoedobject

Langgestrekt hoevetje

bouwkundig element
ID: 23154   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23154

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekt hoevetje
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje, uit de 19de eeuw, gelegen in een bocht van de straat, aan het kruispunt met de D'Oyestraat. Het erf, voor de hoeve, is door een ligusterhaag van de straat afgesloten; rechts een eik; moestuin achter het huis. Ordonnantie: stal-woonhuis. Zes traveeƫn onder zadeldak (Vlaamse pannen). Overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een verhoogde en gepikte bakstenen stoel. De noordgevel telt twee kleine bolkozijnen en twee deuren. De zuidgevel heeft een onderkelderde opkamer in de vijfde travee; vier vensters. Varkensstal onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen) tegen de oostelijke zijgevel; karrenhuis tegen de westelijk zijgevel.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Gemengde afsluitingshaag

  • Is deel van
    Zepperen

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekt hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23154 (Geraadpleegd op 25-11-2020)