erfgoedobject

Langgestrekt hoevetje

bouwkundig element
ID
23154
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23154

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekt hoevetje
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje, uit de 19de eeuw, gelegen in een bocht van de straat, aan het kruispunt met de D'Oyestraat. Het erf, voor de hoeve, is door een ligusterhaag van de straat afgesloten; rechts een eik; moestuin achter het huis. Ordonnantie: stal-woonhuis. Zes traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een verhoogde en gepikte bakstenen stoel. De noordgevel telt twee kleine bolkozijnen en twee deuren. De zuidgevel heeft een onderkelderde opkamer in de vijfde travee; vier vensters. Varkensstal onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen) tegen de oostelijke zijgevel; karrenhuis tegen de westelijk zijgevel.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  auteur niet publiek
Datum  :


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Gemengde afsluitingshaag

  • Is deel van
    Zepperen


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Langgestrekt hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23154 (Geraadpleegd op )