Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassiisch dubbelhuis, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, kunstleien), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met middenrisaliet; de eerste bouwlaag is voorzien van imitatiebanden en een geschilderde plint; zware gekorniste puilijst. Rechthoekige vensters, met persiennes en lekdrempels op de eerste bouwlaag; geprofileerde omlijsting en hoofdgestel met stucwerkfries (rankmotieven) en geprofileerde druiplijst op de bovenverdieping. Rechthoekige poort in een geriemde omlijsting met zware druiplijst; aangepaste vleugeldeur doch behouden, waaiervormig bovenlicht. Hoofdgestel met houten kroonlijst. Kalkstenen bordes over de hele breedte, met steektrap van vier treden en twee bolvormige schamppalen bij de poort.