Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

L-vormige hoeve, uit de 19de eeuw, met gebouwen in overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, voorzien van een gepikte plint op zeer lage bakstenen stoel, en afgedekt met zadeldak (Vlaamse pannen). De hoeve bevond zich oorspronkelijk in de Kolverstraat, maar werd bij de aanleg der spoorweg in 1930 naar hier overgebracht. Woonhuis van zes traveeën (nok loodrecht op de straat), voorzien van twee beluikte steekboogvensters in rechthoekige houten omlijsting, twee zolderluiken en twee deuren. Pannen beschieting der linker zijgevel. Haakse dwarsschuur van twee traveeën met bakstenen aanbouwsel tegen de voorgevel en aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de van hangende pannen voorziene zijgevel. Ten zuidwesten, losstaande, lage vleugel met bergruimte en stallingen.