• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (Vlaamse pannen), uit tweede helft 18de eeuw, doch met gevelaanpassingen uit begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw op een licht verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Oorspronkelijke, getoogde vensters in een omlijsting van gesinterde baksteen op de tweede bouwlaag; aangepaste, rechthoekige vensters met gecementeerde posten en I-balk op de eerste bouwlaag; dito deur. Zijgevels met aandak en muurvlechtingen. Twee traveeën van één bouwlaag aan de linkerzijde; classicistische rondboogpoort, ingeschreven in een kalkstenen omlijsting met schijnvoegen, sluitsteen en smalle druiplijst.