Hoeve met woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met woonhuis

Beschrijving

L-vormige hoeve met versteend woonhuis van vier traveeën onder mank, pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Haakse vleugel in overkalkte leembouw, omvat een stal en dwarsschuur en is voorzien van een uitbouwsel tegen de voorgevel. Prettig volume.

Waterput op het erf.

Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda