Beschrijving

Thans verlaten hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat. Fraai geheel, gelegen aan de rand van een vijver met enkele mooie oude bomen, onder meer een wilde kastanje en een eik op het erf, twee berken tegen de rechterzijgevel van de dwarsschuur en een rij eiken achter de hoeve.

Merkwaardige inplanting: ten noordoosten, een langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur en aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel; ten zuidwesten, een tweede woonhuis; in het verlengde hiervan, doch schuin ingeplant, een stal met twee aangebouwde traveeën onder lessenaarsdak tegen elke zijgevel; ten noordwesten tenslotte, een graanspijker (?). De langgestrekte hoeve telt zeven traveeën en is afgedekt met een mank zadeldak (Vlaamse pannen). Wit overkalkt stijlen regelwerk met lemen vullingen op gepikte plint en zeer lage bakstenen stoel. Twee vensters, een woonhuisdeur, een lage stalpoort en een schuurpoort. Houten bebording der rechter- en pannen beschieting der linkerzijgevel. Het tweede woonhuis telt vier traveeën onder mank, pannen zadeldak en is eveneens in leembouw opgetrokken. Datering in een gevelsteen op de schoorsteen: 1886 A; voor de rest is het opschrift onleesbaar. Twee vensters en een deur.

Stallingen van vier traveeën in leembouw met zadeldak (Vlaamse pannen). Twee deuren met zoldervenster boven de latei. Het laatste gebouw is een onderkelderde hooizolder: leembouw, twee traveeën breed, onder zadeldak (Vlaamse pannen) en geplaatst op een hoge, bakstenen stoel. Twee boven elkaar geplaatste deurtjes in de voorgevel, waarvan het onderste in de bakstenen stoel is uitgespaard.