Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit einde 18de eeuw, met aanpassingen uit de 19de eeuw. Gaaf bewaarde onmiddellijke omgeving, met enkele mooie bomen, onder meer een perenboom en een linde; boomgaard met poel ten noordoosten. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.

Ten noordwesten, woonhuis met stal (nok parallel aan de straat), van negen traveeën onder mank zadeldak (Vlaamse pannen gedeeltelijk door golfplaten vervangen), afgewolfd aan de linkerzijde. Datering door middel van muurankers op de rechterzijgevel: 1791. Baksteenbouw met gecementeerde plint aan het woonhuis. Bouwnaad tussen de achtste en negende travee. Deze laatste travee is waarschijnlijk de enige overblijvende van de oude kern, door het jaartal aangeduid. Zij bezit een beluikt rechthoekig venster, in een houten kozijn; raam met kleine roedeverdeling. Andere muuropeningen van recentere datum: twee getoogde vensters (beluikt), een rechthoekige deur in vlakke, kalkstenen omlijsting met opschrift VEUGEN op de latei, een rechthoekige stalpoort en dito deur onder houten lateien en twee zolderluikjes. Rechthoekige houten vensters met luik in achtergevel. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen.

Ten zuidoosten, stallingen en karrenhuis van vier traveeën. Behouden vakwerkbouw met bakstenen vullingen in voor- en zijgevels en leem in de achtergevel. Rechthoekige poorten. Ten noordoosten, dienstgebouw van drie traveeën, oorspronkelijk waarschijnlijk een of meerdere traveeën aan de rechterzijde, thans verdwenen. Bakstenen voor- en linkerzijgevel met aandak en vlechtingen, achtergevel en rechterzijgevel in leembouw. Twee getoogde deuren met mergelstenen sluitsteen. Ten zuidwesten, dubbele dwarsschuur van zes (?) traveeën onder mank zadeldak. Baksteenbouw met resten van de oorspronkelijke vakwerkbouw, thans met bakstenen vullingen. Twee rechthoekige, houten poorten. Rechterzijgevel met vlechtingen. Recenter aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de voorgevel .