Villa Jeanne d'Arc

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Jeanne d'Arc

Beschrijving

Rijwoning zogenaamd "Villa Jeanne d'Arc", van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak (nok parallel aan de straat, eternitbekleding); twee zinken dakkapellen. Bakstenen lijstgevel met parement van witte en paarse geglazuurde baksteen. Typerende vernieuwde bow window, waarboven smeedijzeren balkon. Licht verdiept portaal in smalle deurtravee; deels betraliede en beglaasde vleugeldeur met bovenlicht van geel glas; verticale roedeverdeling. Getoogde vensters met sluit- en aanzetstenen van arduin.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol