Herberg In de Knok

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In de Knok

Beschrijving

Herberg uit het eerste kwart van de 20ste eeuw van het type afspanning, zogenaamd "In de Knok" zie opschrift. Hoekhuis van drie + vier traveeën, waartussen afgeschuinde hoektravee, onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw op gecementeerde en beschilderde plint. Lijstgevel getypeerd door spaarvelden afgelijnd door overhoekse zaagtandfries. Deurtravee onder overstek; rechthoekige deur. Aangepaste staltravee. Zijgevels met getoogde vensters; bewaard houtwerk.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol