Herberg Goede koop

Beschrijving

Voormalig woonhuis, nu met vernieuwd parement en herberg "Goede koop" volgens bouwplan, nu "Bond Moyson". Hoekpand gebouwd in 1922 in regionalistische stijl. Drie en twee ongelijke venstertraveeƫn, waartussen afgeschuinde deurtravee oplopend in dakvenster met afgeknotte puntgevel. Gediversifieerde geel-oranje baksteenbouw onder schilddak (mechanische pannen); gebruik van simili-natuursteen voor muurbanden en plint. Typerende, decoratieve panelen met overhoekse lagen. Rondbogige bovenvensters onder druiplijst; bewaard schrijnwerk zie verticale roedeverdeling bovenlichten. Aangepaste, rechthoekige benedenvensters .

• Stadsarchief Roeselare 524/ 1922.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol