Villa

Gemeente Roeselare
Locatie Sint-Blasiusstraat 9, Roeselare (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Roeselare (adrescontroles: 10-01-2008 - 11-01-2008).
  • Inventarisatie Roeselare (geografische inventarisatie: 01-01-1999 - 31-05-1999).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Nr. 9. Deels vrijstaande villa, n.o.v. J. Van Damme (Rumbeke), van 1932. L., tuin aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met ijzeren hek tussen postamenten. Breedhuis op L-vormige plattegrond met in de oksel toegangsportaal onder leien tentdak. Lichte baksteenbouw met verzorgde gevelbehandeling cf. metselverbanden; gecementeerde plint. Haakse hoekvleugel met afgeronde topgevel, getypeerd door tweezijdige erker op getrapte console; boven de kroonlijst doorgetrokken hoekpilasters. R.zijgevel met karakteriserende erkervormige uitbouw op de begane grond getopt door balkon; deurvensters. Licht verdiepte vensters onder latei van simili-natuursteen (1092).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick & Vanneste, Pol