Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning 1905

Beschrijving

Voormalige notariswoning en kantoor van 1905 zie gevelsteen. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak; houten kroonlijst op consoles. Bakstenen lijstgevel verlevendigd door gebruik van arduin voor plint, muurbanden, dorpels en sluitstenen. Licht vooruitspringende deurtravee oplopend in heden afgetopt dakvenster; spitsbogige muurnis. Rechthoekige vensters in verdiepte korfboognis. Verdiept portaal; bewaard houtwerk.

Interieur met in de woonkamer naar verluidt bewaarde art-nouveaugetinte plafondschildering op doek van J. Verhaege (Rumbeke).

• Stadsarchief Roeselare, 38/ s.d.
  • DELBECKE J., e.a., Art nouveau in Roeselare, Roeselare, 1998, p. 57-58.