Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Nr. 4. Aan de straat gelegen hoeve, reeds aangeduid op Ferraris- (1770-1778) en Vander Maelenkaart (ca. 1850); gr.m. zelfde opstelling. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels begraasd erf; siertuin.

Sterk aangepast woonhuis ten N. cf. vernieuwd gevelparement. Ten W., merkwaardige schuur geritmeerd door steunberen. Bakstenen lijstgevel onder pannen wolfsdak (n straat, mechanische pannen); gecementeerde plint. Hoek gemarkeerd door muurnis met H.Hartbeeld. Getoogde muuropeningen met ontlastingsboog van lichtere baksteen; bakstenen onderdorpels. Deels aangepaste muuropeningen cf. bouwnaden, o.m. poorttrav. Ten O. kleine stalvleugel; tweeledige deuren; handpomp (1104).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol