Hoeve gedateerd 1908

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve, gedateerd 1908

Beschrijving

Hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde opstelling; losse bestanddelen van rode baksteen rondom een begraasd erf toegankelijk via een onverharde erfoprit. Deels gekasseide, deels bakstenen stoep voor het boerenhuis.

Ten noorden van het erf, boerenhuis met "1908" in cartouche van de rechter zijpuntgevel: langgestrekt type met links een stal en -schuur + een woongedeelte van vier traveeƫn en rechts opkamertravee onder pannen mansardedak (nok parallel aan de straat). Stal overdekt met troggewelven.

Ten zuiden, sterk verbouwde, verhoogde schuur-/stalvleugel onder plat dak.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol