Herberg De Linde

Beschrijving

Nr. 337/ Bollaardstraat. Voormalige herberg en transportbedrijf "De Linde" cf. puilijst, uit XX a. Achterliggnde parking gedeeltelijk afgezet met gecementeerd imitatiehoutwerk. Hoekpand van vijf recentere + drie trav. + hoektrav. en één bouwl. onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen, n // Bollaardstraat); dakvensters met afgeplat topstuk en puntgevel onder haakse bedaking (leien), l.g. ter bekroning van de hoektrav. Grijs beschilderde en voor wat betreft de r. drie trav. met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw. Rondbogige, getoogde en rechth. muuropeningen, l.g. o.m. in pseudo-geblokte omlijsting met druiplijst. Bewaard houtwerk o.m. bovenlichten met kleine roedeverdeling. In de achtergevel, twee schuifpoorten.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol