Herberg De Linde

Beschrijving

Voormalige herberg en transportbedrijf "De Linde" zie puilijst, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Achterliggende parking gedeeltelijk afgezet met gecementeerd imitatiehoutwerk. Hoekpand van vijf recentere + drie traveeën + hoektravee en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de Bollaardstraat); dakvensters met afgeplat topstuk en puntgevel onder haakse bedaking (leien), laatst genoemde ter bekroning van de hoektravee. Grijs beschilderde en voor wat betreft de rechter drie traveeën met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw. Rondbogige, getoogde en rechthoekige muuropeningen, laatst genoemde onder meer in pseudo-geblokte omlijsting met druiplijst. Bewaard houtwerk onder meer bovenlichten met kleine roedeverdeling. In de achtergevel, twee schuifpoorten.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol