Beschrijving

Nr. 585 A (r. ervan). Wegkapelletje aan zijstraat, eigenlijk Duivelstraat. In 1890 gebouwd door het Kortrijkse 'bestuur van de Godshuizen'. Hoog bakstenen gebouwtje op rechth. grondplan; afdekking d.m.v. pannen zadeldak. D.m.v. ijzeren latei verlaagde rondbogige kapeldeur, gevat tussen pilasters; puilijst. Witgekalt interieur; met platen beslagen tongewelf. Beschilderde, houten Christus op kruis met piramidale sokkel. Bordje met tekst: "O mensch zie mij dan aan het kruis geklonken / Om het lijden ten troost te zijn / Om zalf op elke wond te gieten / Om hulp te bien aan elke pijn".

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol