"De kippenhoeve" 1909

Beschrijving

Nr. 16. Z.g. "De kippenhoeve" vlg. houten naambord. Achterin gelegen hoevetje met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen); verspreide opstelling. Erf toegankelijk via landweg.

Naar de straat georiënteerd boerenhuis van vijf trav. (n // straat), in fruit- en moestuin; jaarsteen 1909. Getoogde muuropeningen, behouden getralied of beluikt houtwerk. Achteraan aanleunend afdak.

Achter het boerenhuis en aansluitend bij het afdak, kleine stalvleugel onder zadeldak (n // boerenhuis, Vlaamse pannen en golfplaten ter vervanging van strodak); r. privaat onder lessenaarsdak.

R. van de stalling, kleine dwarsschuur (n straat, mechanische pannen), gedateerd 1896 d.m.v. witgeschilderde tichels opgenomen in het metselwerk van de r. zijgevel. Centraal rechth. poort en r. aardappelkelder met kelderluikje.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol