Claeyssens kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Claeyssens kapel

Beschrijving

Z. nr./ Claeyssensstraat. Z.g. "Claeyssens kapel", beschaduwd door linde. Rechth. bakstenen gebouw met driezijdige sluiting; afdekking d.m.v. afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). Gevelsteen: "Gesticht tot Glorie van God 1902"; binnenin tekst: "Gebouwd door de kinders Joan Claeys". Spitsbogige kapeldeur met gietijzeren hek, geflankeerd door haaks op elkaar gestelde steunberen met versnijdingen; driehoekig spaarveld. Spitsboogvenstertjes, en deurtje aan de achterzijde. Witgeschilderde muren; blauwbeschilderd houten straalgewelf. Altaar met polychrome calvarie tussen beeldjes van de H. Rochus en de H. Jozef, van de bidbanken gescheiden d.m.v. gietijzeren hek.

Auteurs : De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol