• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder pannen zadeldak opengewerkt met dakvenster onder uitstekend leien lessenaarsdakje. Geknikte puntgevel uit 1922 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare). Parement van bruine baksteen met banden en hoekblokken in simili-steen. Siermetselwerk in de geveltop en muurbanden. Rechthoekige vensters is korfbogige traveenissen; centraal deurvenster met recent Frans balkon. Behouden houtwerk.

• Stadsarchief Roeselare, 396/1922.
  • PLANCKE M., De burgerlijke architectuur tijdens het interbellum te Roeselare, onuitgegeven licentiaatsverhandeling, RUG, 1990, p. 137.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol