erfgoedobject

Apotheek naar ontwerp van Adriaan Decan

bouwkundig element
ID: 23487   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23487

Juridische gevolgen

Beschrijving

Apotheek met woonhuis van 1949 (ook zie jaarsteen) naar ontwerp van Adriaan Decan (Roeselare). Parement van gele baksteen met gebruik van beton onder meer voor de puilijst en omlijstingen van de muuropeningen. Apotheekgedeelte met overluifelde pui en ingang in de afgeronde hoektravee aansluitend bij de interbellumarchitectuur, zie ook ook de horizontaliserende vensterregisters van de bovenverdieping. Woongedeelte aan de Adriaan Willaertstraat echter refererend aan de Anglo-Normandische stijl voornamelijk door het invoegen van pseudo-vakwerk in de puntgevel boven de erkertravee en in deze van de losstaande garage palend aan het huis nummer 9.

  • Stadsarchief Roeselare, 327/1948.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  : 1999


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Apotheek naar ontwerp van Adriaan Decan [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23487 (Geraadpleegd op 09-07-2020)