Stadswoning In den gekroonden bijenkorf

Beschrijving

Zogenaamd "In den gekroonden bijenkorf" (zie opschrift op deurlatei; op de bouwaanvraag genoemd "Den Biënkorf"). Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Puntgevel met vlechtingen van 1921 naar ontwerp van René Doom en J. Vermeersch (Roeselare/Brussel); gediversifieerde rode baksteenbouw, sokkel van arduin, constructieve en decoratieve elementen van simili-steen. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijsting op afzaat met arduinen lekdrempel; vernieuwd houtwerk. Art-decogetinte deur onder getande latei met opschrift en omkranste bijenkorf; vegetale versieringen in geveltop en op aanzetstenen. Groot benedenvenster rechts aangepast als garagepoort met behoud van de oorspronkelijke ontlastingsboog.

• Stadsarchief Roeselare, 160/1921.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol