Bankgebouw naar ontwerp van Goethals

Beschrijving

Voormalig bankgebouw "Crédit Anversois" van 1924 naar ontwerp van Goethals (Leuven). Diephuis met neobarok getinte klokgevel met twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Behouden opstand en detaillering op de bovenverdieping. De bewaarde winkelpui-omlijsting van 1941 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare) neemt het patroon over van de oorspronkelijke rondboogdeuromlijsting met druiplijst en waaier, gekend via de bouwaanvraag. Het brede winkelraam met zijdeur van Van Coillie, is inmiddels gemoderniseerd.

• Stadsarchief Roeselare, 85/1924, 145/1941.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol