Winkel De gouden leeuw

Beschrijving

Meubelzaak "De gouden leeuw", naam vermeld op voormalige topgevel, heden herleid tot lijstgevel, uitbreiding van nummer 50, naar ontwerp van Ch. Van Moerkerke (Roeselare) van 1924. Drie traveeën, heden drie en een toegevoegde bouwlaag met verschillend parement van gele baksteen. Gevel met vereenvoudigde ordonnantie waarin nagenoeg alleen de constructieve elementen van de rasterachtige indeling zijn behouden, namelijk de hoekpilasters en pilasters met gegroefde marmeren bekleding en de dito doorgetrokken lateien op de bovenverdieping. Enigszins bewaarde raamindeling met groen glas in lood in de bovenlichten.

• Stadsarchief Roeselare, 271/1924.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol