Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Voormalig enkelhuis uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw; drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Oorspronkelijke witbepleisterde bovenverdieping met neoclassicistische ordonnantie afgelijnd door geprofileerde, gekorniste kroonlijst op modillons en voorzien van imitatiebanden en doorlopende lekdorpels. Rechter travee, als vermoedelijke deurtravee, benadrukt door zwaardere imitatiebanden op de tweede bouwlaag en door flankerende pilasters met console die de kroonlijst opvangen, op de derde bouwlaag. Rechthoekige vensters met T-ramen in geriemde omlijsting bekroond met entablement; bijkomende meanderfries en gebogen fronton in de rechter travee. Gietijzeren leuningen voor de vensters van de tweede verdieping. Begane grond volledig verbouwd tot winkel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol