Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Oorspronkelijk een eenheidsbebouwing te oordelen naar gevelindeling en versiering van de behouden bovenverdiepingen. Volgens bewaarde bouwaanvraag van nummer 100 van 1932 ging het reeds om drie afzonderlijke panden van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Globaal gezien : neoclassicistische vormgeving en versiering, opvallend aanwezig in de vensteromlijstingen met entablement, lekdrempels op consoles met tussenliggend festoen, een motief dat wordt herhaald tussen de modillons van de kroonlijst. Voormalige poortravee (nummer 100), als dusdanig nog opgetekend op de bouwaanvraag van 1932, met behouden, geajoureerd balkon op zware consoles. De poort en het aanpalende linker venster werden toen vervangen door een gevelbrede winkelpui met centrale deur, die inmiddels ook verdwenen is. Eveneens recente winkelpuien in nummers 96 en 98, laatstgenoemde met ingewerkt entresol en gecementeerde gevel .
Stadsarchief Roeselare, 518/1932.
Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C., TANSENS A. & VANNESTE P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Neoclassicistische stadswoningen met winkels [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23533 (geraadpleegd op ).