Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel naaimachines

Beschrijving

Winkel van naaimachines, gevel in 1922 gewijzigd naar ontwerp van C. Vanneste (Roeselare). Lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Gecementeerde plint waarop rode baksteenbouw. Overhoekse muizentand waarboven vernieuwde gootlijst. Twee winkelramen waartussen deur gevat onder een gevelbrede gietijzeren I-balk met opschrift "Ch. Sambaer Callewaert". Deur met gezandstraald raam (naaister met erboven "Huis van Vertrouwen"). Op bovenverdieping twee getoogde vensters en een centrale nis met geschilderd opschrift: "Oud gekend Huis J. Sambaer Verhaeghe - Gesticht in 1912 - Naaimachienen".

• Stadsarchief Roeselare, 301/1922.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol