erfgoedobject

Huis P. Van Eeckhout-Van de Woestijne

bouwkundig element
ID
23545
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23545

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woonhuis van P. Van Eeckhout-Van de Woestijne, handelaar in bouwmaterialen, zie naamplaat, naar ontwerp van Louis Fabri (Roeselare) van 1940. Voorafgaandelijk ontwerp van Joseph De Bruycker van 1932 voor woonhuis met toonzaal en hangar uitkomend in Bollenstraat. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder aflijnende tegellijst van het plat dak. Gele baksteenbouw op arduinen plint; gebruik van bruine geglazuurde tegels voor de verdiepte deuromlijsting, smalle muurbanden van de benedenverdieping en vensterbanden. Brede venstertravee links, en rechts deurtravee met doorgetrokken afgeronde erker die tot boven de daklijst reikt.

  • Stadsarchief Roeselare, 119/1932, 7/1940.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Huis P. Van Eeckhout-Van de Woestijne [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23545 (Geraadpleegd op )