Eclectisch herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak naar ontwerp van Jules Van Peteghem (Roeselare) van 1932. Lijstgevel met doorgetrokken middentravee van gediversifieerde geel-oranje baksteen verfraaid met natuursteen en simili op arduinen plint waarboven strook van breuksteen. Op de begane grond, drie korfbogige muuropeningen met name links als venster, midden als portiek, rechts als garage. Traveeën van de bovenverdieping gevat tussen boven de kroonlijst uitstekende pilasters: links gebogen erker, midden en rechts tweeledige vensters. In de borstwering van het dakvenster reliëf met moeder met kind.

• Stadsarchief Roeselare, 47/1932.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol