Hoekpand ontworpen door Jules Van Peteghem

Beschrijving

Hoekpand met Vijfwegenstraat nummers 1-3, aanleunend bij de vooroorlogse architectuur. Woonhuis en fietsenwinkel met werkplaatsen naar ontwerp van Jules Van Peteghem van 1944 in opdracht van A. Decroix. In 1950 parement van gele baksteen. Gebouw van drie bouwlagen op trapezoïdaal grondplan. Gele en bruine baksteenbouw op arduinen plint, betegelde pilasters op begane grond, boven het muurfront uitstekende gecementeerde muurpilasters. Op de begane grond, hoekwinkel met spiltrap leidend naar de toonzaal op tweede bouwlaag, werkplaats op derde bouwlaag. Het aanpalend pand, Vijfwegenstraat nummer 3 met werkplaatsen, staat op begane grond in verbinding met de werkplaatsen van Rumbeeksesteenweg nummer 34, laatst genoemde met woonvertrekken op bovenverdieping.

• Stadsarchief Roeselare, 33/1944, 92/1950.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol