Hoekpand, woonhuis en fietsenwinkel naar ontwerp van J. Van Peteghem

Beschrijving

Nrs. 32-34. Hoekpand/ Vijfwegenstraat nrs. 1-3, aanleunend bij de vooroorlogse architectuur. Woonhuis en fietsenwinkel met werkplaatsen n.o.v. J. Van Peteghem van 1944 i.o.v. A. Decroix. In 1950 parement van gele baksteen. Gebouw van drie bouwl. op trapezoïdaal grondplan. Gele en bruine baksteenbouw op arduinen plint, betegelde pilasters op begane grond, boven het muurfront uitstekende gecementeerde muurpilasters. Op de begane grond, hoekwinkel met spiltrap leidend naar de toonzaal op tweede bouwl., werkplaats op derde bouwl. Het aanpalend pand, Vijfwegenstraat nr. 3 met werkplaatsen, staat op begane grond in verbinding met de werkplaatsen van Rumbeeksesteenweg nr. 34, l.g. met woonvertrekken op bovenverd. (fig. 274).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol