erfgoedobject

Hoekpand ontworpen door Jules Van Peteghem

bouwkundig element
ID: 23558   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23558

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoekpand met Vijfwegenstraat nummers 1-3, aanleunend bij de vooroorlogse architectuur. Woonhuis en fietsenwinkel met werkplaatsen naar ontwerp van Jules Van Peteghem van 1944 in opdracht van A. Decroix. In 1950 parement van gele baksteen. Gebouw van drie bouwlagen op trapezoïdaal grondplan. Gele en bruine baksteenbouw op arduinen plint, betegelde pilasters op begane grond, boven het muurfront uitstekende gecementeerde muurpilasters. Op de begane grond, hoekwinkel met spiltrap leidend naar de toonzaal op tweede bouwlaag, werkplaats op derde bouwlaag. Het aanpalend pand, Vijfwegenstraat nummer 3 met werkplaatsen, staat op begane grond in verbinding met de werkplaatsen van Rumbeeksesteenweg nummer 34, laatst genoemde met woonvertrekken op bovenverdieping.

  • Stadsarchief Roeselare, 33/1944, 92/1950.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi├ź, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  : 1999


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekpand ontworpen door Jules Van Peteghem [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23558 (Geraadpleegd op 29-11-2020)