Burgerhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkel

Beschrijving

Woonhuis met winkel en aanhorigheden van twee bouwlagen in regionalistische stijl van 1929 naar ontwerp van F. Vanhee (Roeselare), in opdracht van bakker H. Deprez-Moerman. Twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Combinatie van lijst- en gestileerde krulgevel, laatst genoemde het rechter risaliet. Parement van gele baksteen verfraaid met rode baksteen voor onder meer spek- en rollagen en zwarte graniet voor begane grond; arduinen plint. Links poorttravee, rechts pui in het risaliet met decoratieve roedeverdeling in bovenlicht en vloermozaïek met initialen "DM" (zie opdrachtgever) in portiek. Rechthoekige vensters met vernieuwde ramen.

• Stadsarchief Roeselare, 139/1929.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol