Burgerhuis met neoclassicistische gevel

Beschrijving

Diephuis van twee en een halve bouwlaag en drie traveeën onder schilddak (pannen). De neoclassicistische gevel werd in 1920 door Alfons Van Coillie (Roeselare) verrijkt met enige art-deco-elementen. Bepleisterde lijstgevel met schijnvoegen; op arduinen plint met keldervensters. Horizontaliserende kordonlijsten en doorgetrokken lekdrempels. Geaccentueerd rechter deurrisaliet met rondboogdeur in een geblokte deuromlijsting. Erboven balustrade van smeedwerk met initialen "C" en "V" (zie opdrachtgever M. Commer-Vanoutryve), waarachter deurvenster geflankeerd door verdiepte penanten met bloemmotief. Steekboogvensters in geriemde omlijsting met oren, sluitstenen en neuten.

• Stadsarchief Roeselare, 295/1920.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol