Winkel In Sint-Michiel

Beschrijving

Winkelhuis, voorheen "In Sint-Michiel" van 1932 naar ontwerp van Jules Van Peteghem (Roeselare), (zie ook opschrift); beeldhouwwerk van A.G. Dujardin (zie opschrift); drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Bepleisterde art-decogevel met brede winkelpui bekleed met mozaïek van goudkleurige, azuur-, kobalt- en ultramarijnblauwe steentjes. Middentravee benadrukt door trapezoïdale erker met bekronend smeedijzeren balkon. Over twee verdiepingen lopende trapezoïdale erkers onder luifel in de zijtravee, afgelijnd met lisenen waarboven getrapte console die de uitkragende betonnen daklijst ondervangt. Voorts gevelversiering met bloem- en driehoeksmotieven. Oorspronkelijk houtwerk met groene glas-in-loodramen.

• Stadsarchief Roeselare, 319/1932.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol