Winkelhuis In Sint-Michiel

Beschrijving

Nr. 13. Winkelhuis, voorheen "In Sint-Michiel" van 1932 n.o.v. J. Van Peteghem (Roeselare), (cf. ook opschrift); beeldhouwwerk van A.G. Dujardin (cf. opschrift); drie trav. en drie bouwl. onder plat dak. Bepleisterde art-decogevel met brede winkelpui bekleed met mozaïek van goudkleurige, azuur-, kobalt- en ultramarijnblauwe steentjes. Middentrav. benadrukt door trapezoïdale erker met bekronend smeedijzeren balkon. Over twee verd. lopende trapezoïdale erkers onder luifel in de zijtrav., afgelijnd met lisenen waarboven getrapte console die de uitkragende betonnen daklijst ondervangt. Voorts gevelversiering met bloem- en driehoeksmotieven. Oorspronkelijk houtwerk met groene glas-in-loodramen (fig. 289).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol