Paardenhandel, woonhuis en stal

Beschrijving

Nrs. 215-217. Voormalige paardenhandel met stalcapaciteit voor 80 paarden. Woonhuis en aanpalende stal springen in t.o.v. rooilijn waarachter tweede stal (n straat); geasfalteerd erf. Haag ter hoogte van stal, ten O. boomgaard begrensd door meidoornhaag.

XIX-woonhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) + r.tussentrav. onder plat dak. Gecementeerde gevel, horizontaal geleed door waterlijst en doorgetrokken onderdorpels, steekbogige benedenvensters, rechth. bovenvensters (waarvan twee blind) in geriemde omlijsting onder entablement.

Stallen van verankerde baksteenbouw. Z.-stal, aansluitend bij het woonhuis, onder drie parallelle zadeldaken (n // straat, mechanische pannen); asemgaten, rechth. muuropeningen onder I-balk, m.n. schuifpoorten, vensters en laadluiken van hooizolder. N.-stal, met heden verbouwde toegang, onder zadeldak uitlopend over mestvaalt, achtergevel met steekbogige nissen (884, 885).

Auteurs : De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol