Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Nr. 44. Eclectisch breedhuis van 1910 n.o.v. H. Flamand-Daoir, wederopgebouwd in 1919. Enkelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak (n // straat); centraal vensterrisaliet van de bovenverd. onder puntgevel met uitspringende dakstoel en aansluitende haakse bedaking. Rode baksteenbouw versierd met gele baksteen voor ontlastingsbogen en horizontale banden en arduin voor o.m. plint. Typerend mozaekgebruik in ontlastingsbogen en op borstwering. Windborden, steunend op korbelen versierd met leeuwenkoppen en bekroond met topsieraad (fig. 298), (895).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol