Burgerhuis ontworpen door Ernest Apers

Beschrijving

Meer vooruitstrevend enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van Ernest Apers van 1938. Lijstgevel van rode baksteen met betonnen elementen; arduinen plint met keldervenster; aflijnende zwarte gevelpannen. Gemarkeerde geleding door middel van doorgetrokken betonnen platen van erkers en balkons, en bovendorpels. Asymmetrische opstand door verspringende balkons met afgeronde uiteinden, betonnen balustrade met bollen en in het verlengde en boven de erker links gevat tussen afgeronde betonnen posten. Rechts, overluifelde deur tussen gebogen dagkanten bekroond met zijlichten van glas in lood. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwde ramen.

• Stadsarchief Roeselare, 141/1938.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol