Woonhuis naar ontwerp van E. Apers 1938

Beschrijving

Nr. 59. Meer vooruitstrevend enkelhuis van twee trav. en drie bouwl. onder plat dak n.o.v. E. Apers van 1938. Lijstgevel van rode baksteen met betonnen elementen; arduinen plint met keldervenster; aflijnende zwarte gevelpannen. Gemarkeerde geleding d.m.v. doorgetrokken betonnen platen van erkers en balkons, en bovendorpels. Asymmetrische opstand door verspringende balkons met afgeronde uiteinden, betonnen balustrade met bollen en in het verlengde en boven de l.erker gevat tussen afgeronde betonnen posten. R., overluifelde deur tussen gebogen dagkanten bekroond met zijlichten van glas-in-lood. Rechth. muuropeningen met vernieuwde ramen (897).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol