Burgerhuis met magazijn

Beschrijving

Breedhuis met magazijn en aanhorigheden naar ontwerp van Albert Callebert (Roeselare), van 1911. Onderkelderd woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen van rode baksteen verfraaid met witte baksteen (onder meer voor muurbanden en rollagen) en arduin (plint en deuromlijsting) onder mansardedak (leien/pannen). Houten kroonlijst op klossen; twee oeils-de-boeuf en centrale, art-nouveau-getinte dakkapel met een hoefijzervormige, bakstenen omlijsting. Korfbogige muuropeningen. Rechts, onderkelderd magazijn van drie traveeën en één bouwlaag van gele baksteen verlevendigd door witte en rode baksteen onder pannen schilddak en garagepoort tussen muren van gele baksteen. Rondbogige muuropeningen (oorspronkelijk drie vensters, heden twee bewaard en een deur links) onder doorgetrokken bogen. Driehoekig fronton met gestrekte uiteinden, in het midden een ronde muurnis.

• Stadsarchief Roeselare, 63/1911.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol