Burgerhuis naar ontwerp van E. Apers 1932

Beschrijving

Nr. 128. Rijwoning van vier bouwl. onder plat dak n.o.v. E. Apers (Roeselare) van 1932. Lijstgevel van gele baksteen op arduinen plint; zwarte tegels en donkergrijs geglazuurde stenen voor de bekleding van de begane grond met specifieke indeling: smeedijzeren deur en poort flankeren een venster. Haast gevelbreed vensterregister op de tweede bouwl. Zelfde en symmetrische opstand voor de overige bovenverd. Centrale strook van glasstenen onderbroken door een streks paneel en oplopend tot de brede daklijst. Aan weerszij, horizontale vensters met afgeronde stijlen en penanten aan de middenzijde. Vernieuwde ramen. Op begane grond garages en dienstruimten, op bovenverd. woonruimte (Pl. VI), (901).

SAR 151/1932. PLANCKE M., De burgerlijke ..., p. 167, nr. 125.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol