erfgoedobject

Burgerhuis in art-decostijl

bouwkundig element
ID: 23646   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23646

Juridische gevolgen

Beschrijving

Nr. 181. Enkelhuis, voorbeeld van geometrische art deco, van twee trav. en twee bouwl. onder pannen zadeldak n.o.v. G. Boghemans (Menen) van 1930. Venstertrav. met plint van breuksteen en bovenbouw van gele baksteen; deurtrav. van rode baksteen en arduin (o.m. deuromlijsting). Witgeschilderde lateien, erker en dakvenster. Zware en vrij strakke behandeling van de constructieve elementen als lateien, met sluitstenen en afgeschuinde hoeken voor het benedenvenster, en getrapte console van de overhoekse erker in de deurtrav. Houten kroonlijst op vierkante klossen. Hoekige, geprofileerde deuromlijsting met smal bovenlicht in brede omlijsting op imposten. Art-decobloemmotieven beperkt tot versiering van het bovenvenster (905).

SAR 166/1930.


Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis in art-decostijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23646 (Geraadpleegd op 23-08-2019)