Pasteibakkerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pasteibakkerij

Beschrijving

Nr. 20. Pasteibakkerij in regionalistische stijl n.o.v. Buytaert-Reynaert van 1921. Diephuis van drie bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen). In- en uitgezwenkte top van gele sierbaksteen (vernieuwd parement) verlevendigd met witte steen. Verbouwde begane grond. Topgevel versierd met centrale fiaal met bekroning, en geometrische voluten. Op bovenverd., gebogen erker met drielicht onder leien halfkegelvormig dak, vierlicht op derde bouwl., twee gekoppelde vensters. Rechth. vensters, ovale oculus in de top (915).

SAR 247/1921. PLANCKE M., De burgerlijke ..., p. 125, nr. 43.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol