erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Leo Beeck

bouwkundig element
ID
23686
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23686

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woonhuis met twee bouwlagen en vier traveeën; verbouwing, met behoud van bestaand dak, van 1950 naar ontwerp van Leo Beeck (Mechelen). Vlak gevelparement van simili-steen getuigend van een zeker gestileerd aanleunen bij enerzijds het historicisme zie onder meer het register van de bovenvensters met serliaanse inslag, en de overstekende gootlijst met cassetten; anderzijds inbrengen van naïeve ornamenten als vogel-en plantmotieven in de boogvelden en ingegrifte bloemen en bladeren in de posten van de geprofileerde rondboogdeur. Typerend voor de jaren 1950 zijn de omlijsting van garagepoort, deurvenster en het ijzerwerk van de balkon- en vensterleuningen.

  • Stadsarchief Roeselare, 357/1949.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis ontworpen door Leo Beeck [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23686 (Geraadpleegd op )