erfgoedobject

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

bouwkundig element
ID
23694
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23694
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee woonhuizen in spiegelbeeldschema van 1946 naar ontwerp van Firmin Deschrijver (Roeselare). Telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen mansardedak met brede rechthoekige dakkapel. Parement van rode sierbaksteen met elementen van zwart-wit-rood-blauwe granito, plint van zwarte natuursteen en doorlopende arduinen vensterdorpels met afloopje. Nawerking van de interbellumarchitectuur in de vereniging van de bovenvensters in een afgeronde erker. Oorspronkelijk houtwerk met fraai groen-paars gekleurd glas in lood. Houten rondboogdeur met betralied glas in lood paneel.

  • Stadsarchief Roeselare, 210/1946.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C., Tansens A. & Vanneste P. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kanton Roeselare, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Eenheidsbebouwing van burgerhuizen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23694 (Geraadpleegd op )