Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met drie woonhuizen van 1938; twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Gevelparement van rode sierbaksteen op arduinen plint verlevendigd door muurvlakken van strekse lagen onder en boven de vensters; simili-stenen lateien en erkerconsole van de respectievelijk driezijdige (nummers 26-28) en afgeronde erker (nummer 24). Sterk uitkragende gekorniste houten kroonlijst. Oorspronkelijk houtwerk met schuiframen (uitgezonderd nummer 26) op arduinen onderdorpel. Nummer 24 en 28 met fraaie deur opengewerkt met patrijspoortjes waarvoor ijzeren traliewerk.

• Stadsarchief Roeselare, 211/1938.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol