Burgerhuis naar ontwerp van J. Van Peteghem

Beschrijving

Nr. 29. Enkelhuis van drie bouwl. en twee trav. onder plat dak van 1938 n.o.v. J. Van Peteghem. Lijstgevel van gele sierbaksteen op arduinen plint, afgelijnd met keramiektegels. Benadrukte l.deurtrav. met boven de dakrand uitstekend deurrisaliet: langwerpige, beeldbepalende tweezijdige glasstrook met metalen roeden en gezandstraalde driehoeksmotieven (ter verlichting van de hal). In de brede venstertrav., garagepoort (naar kelder) en rechth. bovenvensters. Rechth. houten deur met geometrisch traliewerk in verhoogde, verdiepte inkom bezet met zwarte sierbaksteen (fig. 323).

SAR 347/1938 PLANCKE M., De burgerlijke..., p. 194.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol