Winkel ontworpen door Valère Duyvewaardt

Beschrijving

Voormalig winkelhuis van 1922 (zie gevelsteen), naar ontwerp van Valère Duyvewaardt (Roeselare). Breedhuis van drie bouwlagen onder pannen zadeldak met twee natuurstenen topgevels waartussen op het gemeenschappelijke schouderstuk een kat prijkt; bolornament op de uiterste aanzetstenen. Cartouche met de initialen "DD" naar de opdrachtgever Denolf-Delbeke. Driezijdige erker op tweede bouwlagen van de rechter travee met zijdelingse voluten, aansluitend bij het oorspronkelijke benedenvenster, voorts gekoppelde rechthoekige vensters onder doorlopende latei en op doorlopende vensterdorpel. Respectievelijk links, ovaal en rechts, rechthoekig dakvenstertje in de geveltop. Verschillende art-decobloem- en plantmotieven verspreid over de gevel. Heden verbouwde winkelpui.

• Stadsarchief Roeselare, 218/1921.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol