Winkel De vier seizoenen

Beschrijving

Zogenaamd "De vier seizoenen" (zie opschrift), winkelhuis van 1924 in regionalistische stijl met gekoppelde dakvensters in klokgeveltje. Parement van geel-oranje baksteen op arduinen plint met gebruik van simili-steen. Bovenverdieping geritmeerd door gekoppelde boogvensters onder omlopende druiplijst, voorzien van vrij brede penanten met muurband boven de overhoeks gemetste strook; ook siermetselwerk voor de borstweringen. Vernieuwde bovenramen en behouden winkelpui met drieledig uitstalraam onder de puilijst op imposten.

• Stadsarchief Roeselare, 35/1924.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol